“iOS 10 е најголемата надградба на iOS било кога. Огромна надградба на апликацијата Messages ја носи моќта на App Store-от директно во вашите разговори и ја прави комуникацијата повеќе персонализирана. Најдете го патот со преубаво редизајнираните Maps. Вратете спомени како никогаш со Photos. Користете ја моќта на Siri во повеќе апликации од било кога. Имаме нова Home […]

Прочитај повеќе

Новата надградба на оперативниот систем за iPhone и iPad, iOS 10, не доаѓа со спектакуларни новости за корисниците, но со огромен потенцијал за девелоперите кои ќе може да си играат со Siri, Maps и Messages. Иако за Apple, „iOS 10 е нашиот најголем оперативен систем досега, со куп нови начини да се искажете во пораките, […]

Прочитај повеќе

Откако Apple овозможи праќање бесплатни пораки преку iMessage во iOS 5, фрефенцијата на пратени кратки текстуални пораки почна да опаѓа. Штом повеќе луѓе го надоградија својот стар iOS во iOS 5 за да се овозможи користење на iMessage, и штом доволно луѓе купија iPhone 4S со веќе вграден iOS 5, бесплатните пораки се покажуваат како […]

Прочитај повеќе

Apple ја претстави новата верзија на мобилниот оперативен систем, iOS 5, која изобилува со куп новини, околу 200 подобрувања, за корисниците на iPhone, iPod и iPad. iOS 5 сега го вклучува iCloud сервисот кој ги синхронизира содржините на уредот, пример, ако симнете песна на еден уред истата песна ќе биде префрлена и на друг. iCloud […]

Прочитај повеќе

Blackberry го има Blackberry Messenger, Apple наскоро ќе го има iMessage, а Samsung оваа недела на IFA конференцијата во Берлин ќе го претстави својот сервис за инстант пораки, ChatON. Од октомври сите Samsung паметни телефони, вклучувајќи ги и обичните, не-паметни уреди, ќе бидат опремени со сервисот за инстант пораки. ChatON ќе биде достапен во повеќе […]

Прочитај повеќе

Ако не може да се игра Angry Birds, тогаш кажете му чао на паметниот телефон, пишува Александра Петри од Washington Post коментирајќи ја последната вест дека Research in Motion отпушти 2.000 луѓе, 10 отсто од вработените, по лошите резултати во последниот фискален период. RIM пријави 695 милиони долари прoфит, што е голем пад од 935-те […]

Прочитај повеќе

Интересната новина во iOS 5 е Twitter интеграцијата и систем од нотификации кои кога ќе се случи нешто ќе се појавуваат на врвот на iOS екранот без да го прекинуваат користењето на апликациите. Со извлекување на горниот дел ќе може да се прегледаат сите нотификации, што е слично со Android уредите. Нотификациите ќе се појавуваат и на почетната страна за отклучување на iPhone и другите iOS уреди. На тој екран сега ќе можат да се поставуваат виџети за следење на имејл или резултати во живо.

Прочитај повеќе