Новиот проект на Facebook е да го забрза мобилниот интернет. Мрежата започна соработка со Deutsche Telekom, SK Telecom и Nokia Networks во изработка на хардверот – од Wi-Fi радио, па се до оптички хардвер – кој ќе понуди побрз мобилен интернет. Новата технологија ќе биде целосно отверена за другите девелопери. Целта на социјалната мрежа е […]

Прочитај повеќе

Intel е подготвен и наскоро ќе започне имплементацијата на 800 Gbps кабли кои ќе овозможат поголема брзина за суперкомјутерите и центрите за податоци. Технологијата ќе овозможи дури 80 пати поголема брзина од сегашната, која се користи за поврзување на свичовите со останата опрема, јавува Ars Technica. Супербрзиот интернет е овозможен со силициумско-фотонска технологија на Intel […]

Прочитај повеќе