Контроверзниот претседател на Турција, Реџеп Таип Ердоган, повторно ќе го цензурира Интернетот. Овој пат блокирана е WikiLeaks, откако страницата објави над 300.000 мејлови и 500.000 документи украдени од серверот на Партија на правдата и развојот. Целата пошта и документи доаѓаат од „akparti.org.tr“ доменот, јави RT. Документите и електронската пошта не се поврзани со групите кои го организираа пучот, […]

Прочитај повеќе

По успехот на Viber и WhatsApp кои се продадоа за 900 милиони долари, односно за рекордни 16 милијарди долари, не е воопшто чудно што инвеститорите сакаат да фрлат уште пари во нови популарни апликации за пораки чија таргет група се тинејџерите. Посебно ако тие апликации го следат најновиот тренд за анонимност, како Whisper, достапна за […]

Прочитај повеќе