The Confide е апликација која ја користи персоналот на Белата куќа кога сака безбедно да го оговара претседателот Трамп. Апликацијата не е нова, постои три години, но сега е популарна во Вашингтон, јавува Business Insider. Моделот со кој апликацијата ја обезбедува тајноста на овие разговори е едноставен и потсетува на Snapchat. Прво пораките се end-to-end криптирани […]

Прочитај повеќе

По успехот на Viber и WhatsApp кои се продадоа за 900 милиони долари, односно за рекордни 16 милијарди долари, не е воопшто чудно што инвеститорите сакаат да фрлат уште пари во нови популарни апликации за пораки чија таргет група се тинејџерите. Посебно ако тие апликации го следат најновиот тренд за анонимност, како Whisper, достапна за […]

Прочитај повеќе