Безбедноснен пропуст или превид им овозможува на хакерите преку титловите да преземат контрола врз уредите на жртвите. Напаѓачот може да користи титлови со малициозен код и да преземе контрола на било кој уред; без разлика дали станува збор за компјутер или телефон. Безбедносниот пропуст може да се користи на најразличен видео софтвер. Kodi, Popcorn Time, […]

Прочитај повеќе

Надополнување: Доменот веќе е изгасен од Мotion Pictures Association of America. Првичниот текст: Живеам во земја во која законите за авторски права се скоро непостоечки, и мене едноставно не ми е гајле, вели српскиот програмер Милан Крагујевиќ кој на ProjectHunt објави нова верзија на контроверзниот стриминг софтвер PopCorn. „Ќе продолжам да го преместувам сајтот, променувајќи […]

Прочитај повеќе

Пиратскиот сервис за стримање филмови Popcorn наскоро, а можеби веќе денес излегува како апликација за Android. Откако последен пат пишувавме за неа апликацијата доби и Linux (32 и 64-битна верзија), но и верзија за OS X. Освен ова корисниците веќе можат да ги гледаат и најпопуларните серии кои во претходните верзии не беа достапни; Game […]

Прочитај повеќе

Popcorn Time е едноставен програм кој на нетрпеливите корисници им овозможува гледање на филмови од торент без нивно преземање. Програмот е достапен за Linux, Windows и OS X, а голема предност му е што од пронаоѓањето на филмот до неговото гледање се потребни неколку секунди. Програмот е едноставен за користење, па неговата инсталација корисникот едноставно […]

Прочитај повеќе