Македонскиот стартап Claxi се претстави на Seedstars World 2015, настан одржан во Белград на 22 септември. Seedstar World е една од најголемите мрежи за стартап бизниси, а во Белград на настанот се претставија најдобрите десет стартапи од Балканот. Покрај Claxi своите идеи ги презентираа и Adrenalyn Mapp, TARRS, Grasslamp, InterEdu, Fliiby, Buildcon, mGuard, Tour Via […]

Прочитај повеќе

Саемот CeBIT во Хановер без сомневање ќе ги претстави новитетите во технологијата и индустријата. Овојпат се чини дека во фокусот на саемот се уреди отпорни на NSA, автономни возила, интернет на нештата и 5G мрежата во В. Британија. Сепак фестивалот не може да помине без нешто забавно, а се чини изборот на роботските стриптизети е […]

Прочитај повеќе

Корисниците веќе не му веруваат на Интернетот, посебно по објавување на доверливите документи во кои детално се опишани системите кои NSA ги користи за да ги шпионира и собира лични податоци, вели еврокомесарката за Дигитална агенда и потпретседател на Европската Комисија, Нели Крус. Big Data is at the heart of solving most of our unsolved […]

Прочитај повеќе