Неколку дена по известувањето дека функционирањето на играта Paragon ќе прекине, гејмерите добиваат уште еден бран од непријатни вести. Gigantic е револуционерен hero шутер кој за малку немаше ни да излезе, а и бележи болна историја на развој и бројни жртвувања од девелоперите. И покрај ова, развојното студио Motiga беше сурово згаснато во ноември 2017 година, […]

Прочитај повеќе

Epic Games, студиото зад популарната Fortnite, објасни дека од 26.април ќе прекинат со каква било поддшка на Paragon и играта ќе стане неигрива. Би лажеле кога би кажале дека ваквата одлука нè изненадува. Несреќната MOBA игра има се помалку играчи и пред само две недели, студиото призна дека работата на играта е отежната од две […]

Прочитај повеќе

Master X Master е релативно солидна MOBA игра која се одликува со 30 моќни херои од NCSOFT игрите како Blade & Soul и Guild Wars 2, како и некои сосема нови. Со разнолики PvE и PvP модови, Master X Master се трудеше да излезе од сенката на Dota и Heroes of the Storm и да […]

Прочитај повеќе

Белградскиот стартап Cofa Games ја објави својата нова игра Awakening of Heroes, мултиплеер сместен во дваесетите години од минатиот век во свет дизајниран во „теслапанк“ стилот. Awakening е MOBA игра, налик на League of Legends и Dota, но е далеку поедноставна игра, и наменета за сите видови играчи и за сите платформи, за десктоп компјутерите […]

Прочитај повеќе