Над 100 студенти, повеќето од македонските технички факултети и 34 студенти од различни европски држави, ја славеа роботиката натпреварувајќи ги своите роботи во борби на сумо роботи, трки, играње и прецизност на натпреварот за роботика и вештачка интелигенција RoboMac 2014, кој се одржа викендов во Скопје. „Со овој настан овозможивме студентите да се запознаат со […]

Прочитај повеќе