Не е никаква тајна дека можете да споделувате фајлови со кого било преку клауд сервисот Dropbox. Иако процедурата е едноставна, сепак беше осмислена на начин кој не одговараше на сите корисници. Имено, споделениот фајл не само што може да биде менува од останатите соработници, туку и лесно можеше да биде видено какви надополнувања се прават […]

Прочитај повеќе

Порано или подоцна, ќе биде потребно да испратите бројни фотографии, видеа или слични мултимедијални фајлови. Проблемот при испраќање мноштво вакви работи е тоа што често сте ограничени со просторот и, повеќето и-мејл сервиси и социјални мрежи нема да ви дозволат да префрлите, пример фотографии од 100MB. За такво нешто, се препорачува да се искористат потенцијалите […]

Прочитај повеќе

Веб сервисот за префрлање на големи фајлови, WeТransfer, конечно пристигна на iOS, со што корисниците ќе можат полесно да ги споделат своите фотографии или видеа од својот iPhone или iPad. Со сервисот можжат да се споделуваат до 10 GB големи фајлови, но при трансферот ќе треба да почекате фајловите да бидат преземени. Ако сакате да […]

Прочитај повеќе