Еден од најпознатите веб сајтови за споделување и продавање на фотографии, Getty Images, може да биде казнет 1 милијарда долари. Фотографката Керол. М Хајсмит обвинува дека сервисот ги продавал нејзините фотографии кои од 1988 години се јавно достапни. „Споменатата содржина е дел од јавен домен повеќе години. Вообичаена практика е библиотеките да ги дистрибуираат овие […]

Прочитај повеќе

Сервисот за фотографии Getty Images отвори нова галерија за сите корисници на Oculus Rift. Фотографиите се со агол од 360°, што на сопствениците на Oculus ќе им овозможи искуство како да се присутни на овие локации. За сега нема премногу фотографии, но и Oculus и Getty Images ветуваат дека во галеријата континуирано ќе се додаваат […]

Прочитај повеќе

Getty Images, најголемиот сервис за продажба на дигитални фотографии, се реши да ги тргне водените жигови од фотографиите кои ги хостира. Наместо да се бори против Интернетот за заштита на авторските права, Getty Images ќе дозволи бесплатно преземање на фотографии, но само ако се тие вметнати во сајтовите, односно embeded. Сајтот, за кој British Journal […]

Прочитај повеќе