Бришењето на дигиталниот траг кој го оставаме зад себе на друштвените мрежи, електронската пошта и паметните телефони не е едноставен потфат. Сепак доколку сакате целосна анонимност Who is hosting this направи едноставно упатство во форма на инфографик. Инфографикот е поделен во девет дела во кој корисниците бришат по еден дел од својот дигитален отпечаток, започнувајќи […]

Прочитај повеќе