Најголемата друштвена мрежа помогна во собирањето над 10 милиони долари за жртвите на ураганот Харви. Најголем дел од средствата доаѓаат од кампањите на друштвената мрежа, но Facebook и самиот донираше 1 милион долари. Ураганот Харви опустоши дел од Тексас, и досега има 39 жртви. Најпогоден е Хјустон, каде направената штета е проценета помеѓу 97 и […]

Прочитај повеќе

Новогодишните празници се одлично време за човечност и хуманост. Токму ова беше идејата на четири хрватски градови на чии иницијативи Uber ја започна #UberGIVING. Ова е европска иницијатива, која ја започнаа луѓе од 77 градови во 20 европски држави. Загреб, Сплит, Задар и Дубровник се градовите кои од Uber ја побараа оваа услуга за Хрватска. […]

Прочитај повеќе

ИТ секторот во Македонија под име “IT4Charity”, го најавува својот прв хуманитарен музички настан, кој ќе се одржи на 16-ти ноември во  клубот „XO Club“ во Скопје, со почеток во 20:00 часот. Влезот е слободен за сите хумани граѓани кои сакаат да дадат свој придонес за повисока општествена цел и да им помогнат на оние […]

Прочитај повеќе

На денот на Крводарителите во Македонија, на 17-ти март од 11:00 до 20:00 часот во Домот на хуманитарни организации „Даре Џамбаз“, ќе се одржи втора крводарителска акција организирана од група македонски твитерџии, неколку македонски сајтови и Црвениот крст на Македонија. Стартуван е нов профил @Krvodariteli и хаш-таг #крводарители преку кој ќе се мобилизира хуманата заедница. […]

Прочитај повеќе