„Да спасиме живот, да донираме крв! Преземи ја ДарувајКрв денес!“ е мотото на развивачите на новата мобилна апликација „ДарувајКрв“. Апликација е наменета за сите оние што даруваат или сакаат да даруваат крв. Зад неа стои активистот и програмер Горјан Јовановски, заедно со Александар Богданоски и Стефан Велковски, како и здружението на крводарители и поддржувачи на […]

Прочитај повеќе

На денот на Крводарителите во Македонија, на 17-ти март од 11:00 до 20:00 часот во Домот на хуманитарни организации „Даре Џамбаз“, ќе се одржи втора крводарителска акција организирана од група македонски твитерџии, неколку македонски сајтови и Црвениот крст на Македонија. Стартуван е нов профил @Krvodariteli и хаш-таг #крводарители преку кој ќе се мобилизира хуманата заедница. […]

Прочитај повеќе