Strainprint е систем коj на своите корисници ќе им помогне за поефикасно користење на канабис во медицински цели. Сервисот овозможува избор и следење не само на методите и дозирањето, туку и на типот на канабис кој е најдобар за корисникот. Апликацијата е дело на хрватскиот софтверски стартап Agilno. Сервисот овозможува избор од 2.500 медицински потврдени врсти […]

Прочитај повеќе

Стартапот BodyRecog кој доаѓа од Хрватска е дел од натпреварот во кој се доделува наградата за најновативен спортски стартап, HYPE. Компанијата веќе е дел од 50-те најиновативни спортски настапи, вели Netokracija. Стартапот е една од компаниите кои својата технологија ја развиваат, пред се благодарение на напредокот на паметните телефони и нивната камера. Технологијата на компанијата […]

Прочитај повеќе

Xрватски Vollo.net ќе се обиде купувањето на автобуски билет да го направи подеднакво лесно како купување на билет за авионски превоз. Целта на сервисот е да го дигитализира меѓународниот и меѓуградскиот автобуски превоз. Освен основните параметри како почетна локација, конечна локација,  време на поаѓање и должина на патувањето, тимот на Volleo се обидува да презентира и […]

Прочитај повеќе

UniqueMove е хрватски стартап кој сака да им помогне на корисниците да ја подобрат својата кондиција, да ги изгубат килограмите или да ја развијат својата мускулатура. За разлика од останатите фитнес сервиси UniqueMove е посветен на секој поединечен корисник кој добива персонализиран план за тренинг. [youtube]SrvVqSFgqug[/youtube] Најголема предност на стартапот, основан од Свен Капуџија, Милош […]

Прочитај повеќе