Стравот од активисти, новинари и дисиденти како оние кои ја предизвикаа револуциите од Арапската пролет во 2011 година, се една од причините за се поголемо прислушување и следење преку интернет, вели безбедносниот истражувачот Кристофер Согхојан во својот TED говор. Компаниите велат дека креираат софтвер за борба против тероризам, педофилија или криминал, но креаторите признаваат дека […]

Прочитај повеќе