Пред недела дена Twitter овозможи за сите корисници да закачуваат фотографии директно преку нивен сервис. Сега Twitter го отвара и API-то за да им овозможи на програмерите да го искористат нивниот сервис за фотографии, пример за интегрирање во сајт или искористување во сопствен сервис. Преку API-то ќе може да се закачуваат, складираат и споделуваат слики […]

Прочитај повеќе

Тwitter ја активираше опцијата за закачување слики на сервисот преку нивната веб страна. Ова значи дека нама да мора да користите други веб страни преку кои ги поврзувате Twitter профилите за да закачите и споделите фотографија, пример TwitPic за кого ова се многу лоши вести. Сега ќе може да споделите слика директно преку Twitter.com само […]

Прочитај повеќе