Македонско-британската компанија InPlayer, која работи од Скопје веќе неколку години на своја платформа за монетизација на дигитални содржини, ќе добие инвестиција во износ од 500.000 фунти од фондот South Central Ventures. InPlayer е стационирана во Скопје, каде што е и нејзиниот менаџмент тим составен од извршниот директор Џорџ Мик, оперативниот директор Ненад Чубриновски како и директорот за технологија Филип […]

Прочитај повеќе

Дали сте посакале да работите за себе, да патувате низ светот и да ја имате можноста да правите пари и сè тоа од дланката на вашата рака!? Сега можете! Сфатете го како спој на Facebook, Instagram и Freelancer. Новата платформа ezyShot пред некое време го лансираше својот нов елегантен дизајн и врвни функции кои сигурно ќе го […]

Прочитај повеќе

Medium најавува дека наскоро ќе ги објави своите планови за монетизација на сервисот, а не е исклучена опција за платежни ѕидови и премиум содржини, вели основачот Еван Вилијамс за BBC. Г. Вилијам, кој исто така ги има ко-основано Blogger и Twitter, додаде дека не размислуваат сајтот да го преплават со рекламни банери, туку место со […]

Прочитај повеќе

Twitter има нов план како да заработи од сите кои ги гледаат твитовите, а не се корисниците на платформата за микро-блогирање. Доколку се оди според најавите, Twitter ќе вметне реклами во твитовите кои се прикажуваат на други веб сајтови и мобилните аликации, вели Wall Street Journal. За сега е непознато кои од издавачите се согласни […]

Прочитај повеќе

Новото истражувањето на Swrve кое се однесува на монетизацијата на бесплатните мобилни игри покажува дека само 1,5 отсто од играчите се одлучуваат да купат „виртуелни предмети“ во игрите. Уште поинтересно 50 отсто од ваквите приходи доаѓаат од 0,15 отсто од играчите. Ова значи дека дел од игрите имаат играчи кои плаќаат за сите, но зато […]

Прочитај повеќе