Три недели пред официјалното претставување на новиот HTC One, на YouTube се појави првото видео од верзијата за девелопери во кое еден до друг се споредени HTC One и HTC One M8. Новиот телефон доаѓа со малку поголем екран и речиси незабележливи измени на дизајнот, иако е позаоблен од претходникот. Најзабележлив е недостатокот на физички […]

Прочитај повеќе

Новиот Оne телефон кој доаѓа од HTC, можеби ќе биде првиот од многуте телефони кој ќе доаѓаат со двојна камера, шпекулира Engadget. Стартапот Corephotonics е еден од развивачите на овие камери и во интервју за Engadget ги објаснуваат предностите на дуал-камерите. Камерите кои вака би се вградиле во телефоните би помогнале во замена на фотографските […]

Прочитај повеќе