Конгресот на САД е во подготовки на нов Закон за интелектуална сопственост, но администрацијата на Барак Обама веќе работи на свое предлог-решение кои ќе треба да ги спречи „патент троловите“. Понуденото решение ќе им помогне на малите компании во борбата со патент троловите, ќе додели ресурси на Патент бирото на САД и ќе ограничи што […]

Прочитај повеќе