По се изгледа дека не сите во Сан Франциско се воодушевени од Google, неодамна пред куќата на главниот инженер од проектот за автономен автомобил, Ентони Левандовски, демонстранти го изразија своето незадоволство од компанијата со транспарент „Иднината на Google запира овде“. Протестите не застанаа тука. Групата испрати флаерот, потпишани со the Counterforce, до соседите на г. […]

Прочитај повеќе

Морничави снимки и вести доаѓаат од центарот на главниот град на Украина, Киев, каде веќе неколку недели се води улична војна помеѓу про-европските демонстранти и про-руските власти. „Јас умирам“ е твит кој ќе ви ја замрзне крвта и кој најдобро го опишува ужасот во оваа поранешна советска република. Я вмираю — Olesya Zhukovskaya (@OlesyaZhukovska) February […]

Прочитај повеќе