Започна пријавувањето за бесплатни обуки наменети за сите невработени лица кои се заинтересирани за стекнување напредни вештини од областа на информатиката. Проектот е организиран Агенција за вработување на Р.Македонија во соработка со Семос Едукација, кој се јавува како спроведувач на обуките. Сите заинтересирани може да аплицираат за учество за еден од следните програмски пакети: ORACLE […]

Прочитај повеќе

Zaposli.me е нов портал за вработување во Црна Гора, креиран од Антон Јуровицки и Данило Поповиќ, кој иако засега е ексклузивен за Црна Гора, идејата е да се прошири на државите од исто говорно подрачје и да се вклучат државите од регионот. Ситуацијата со невработеноста е релативно голема и во оваа балканска држава, што објаснува […]

Прочитај повеќе