Првите Ubuntu телефони ќе започнат да се продаваат во Европа веќе оваа недела. Телефоните Aquaris E4.5 Ubuntu Edition ќе бидат достапни преку BQ и ќе чинат 170 евра. За почеток се наменети за ентузијастите, а лоша вест за сите кои се надеваа на PC-хибрид e што првите телефони нема да станат PC доколку се приклучат […]

Прочитај повеќе

Canonical конечно ќе го презентира повеќе податоци за Ubuntu телефоните на годинешнaта Mobile World Congress во Барселона. Засега е познато дека првите два телефони кои доаѓаат во 2014 година се од кинескиот производител Meizu и шпанскиот производител BQ Readers. Освен ова до 2015 година се најавени два големи производители на телекомуникациска опрема, кои ќе се […]

Прочитај повеќе