Британската академија ги додели наградите за најдобри видео игри BAFTA, а најголем победник е The Last of Us на Naughty Dog. Играта ги освои наградите за најдобра акција и авантура, најдобра приказна, аудио достигнување, најдобра Игра, а Ешли Џонсон ја доби наградата за најдобар протагонист за улогата на Ели. [youtube]OQWD5W3fpPM[/youtube] Авторите на Grand Theft Auto, […]

Прочитај повеќе

Студиото Irrational Games, познато по BioShock серијалот, ненадајно одлучи да престане со работа. Изненадувањето е уште поголемо бидејќи огромен број од фановите на играта ja прогласија токму BioShock Infinite за најдобар дел од серијалот. Петнаесет члена и лидерот Кен Левин одлучија да го затворат студијото и да направат помал тим со кој ќе работат на […]

Прочитај повеќе