Загрижен дека мобилните апликации за чет ќе го одвлечат вниманието на корисниците од друштвената мрежа, Facebook се реши да го купи WhatsApp за неверојатни 19 милијарди долари. Оваа сума, која Facebook на WhatsApp ќе му ја исплати во пари и акции, е рекордна зделка во ИТ индустријата до сега. Oколу 4 милијарди ќе бидат исплатени […]

Прочитај повеќе