Microsoft ја подообри својата алатка за програмери Visual Studio 2013 со додавање на новата екстензија која им овозможува на .NET програмерите да пребаруваат за употребливи кодовите на MSDN, Stackoverflow, Dotnetperls и CSharp 411. Пребарувањето е едноставно, а на Intellisense е додадена нова опција „How do I…“ со која сe отвора прозорецот преку кој програмерот поставува […]

Прочитај повеќе