Google работи на следната генерација на интернет конекција која ќе биде 1.000 пати побрза од таа што е достапна во моментов за корисниците. „По еден гигабит, ќе имаме 10 гигабита. Па компанијата веќе работи на 10 гигабити“ изјави Патрик Пичет од Google, на конверенцијата Goldman Sachs Technology and Internet во Сан Франциско. „Поголемата брзина ќе […]

Прочитај повеќе