Троловите во Нов Зеланд наскоро ќе станат загрозен вид. Законодавците во оваа островска држава донесоа легислатива со кој тролањето на интернет е забрането. Законот предвидува казни за троловите кои се движат од парична казна па се до затворска казна. Дополнително ќе биде креирана и агенција за соработка со Facebook, Google и Twitter, со која ќе […]

Прочитај повеќе

Велика Британија ќе ја продолжи максималната можна затворската казна за интернет троловите. Досегашните шест месеци сега се продолжени на 2 години. Промените во законот доаѓаат по неколку случаи кои ги свртија очите на јавноста, пред се заканите за силувaње на моделот Клои Медли, вели Daily Mail. „Ова е закон со кој ќе се бориме против […]

Прочитај повеќе

Интернет троловите ги имаат сите потребни особини да бидат садисти и психопати кои тролаат за да ги гледаат другите како патат. За да биде уште полошо, тие карактеристики стануваат поистакнати ако поминуваат повеќе време онлајн, вели нова студија од Универзитетот Манитоба. За среќа, само мал процент од корисниците ги имаат тие карактеристики. Истражувачите открија дека […]

Прочитај повеќе