Соработката на Mozilla и Facebook го донесе Facebook Messenger на Firefox. Отсега ќе можете да четувате со вашите Facebook пријатели, без ралика на која веб страна сте во моментот. Потегот е пред се за мотивиран за подобро интегрирање на социјалните мрежи и сервиси во прелистувачот. А разликата со досегашниот чет на Facebook е што сега […]

Прочитај повеќе

Facebook Messenger моментално е достапен за Windows, iPhone и Android, а наскоро ќе добие и верзија за iPad, открива 9to5mac. iPad верзијата во суштина ќе биде само поголема верзија на Facebook Messenger за iPhone, со опција за разговори со еден пријател или група, „push” нотификации кои се појавуваат на почетниот екран и можност за лоцирање […]

Прочитај повеќе

Поради се поголемата мобилност на интернет корисниците, друштвените мрежи еволуираат во помали, поприватни апликации кои им овозможуваат на корисниците да останат во контакт со своите најблиски пријатели. Станува збор за мобилните апликации за групно пишување кои благодарејќи на интернет можностите на паметните телефони овозможуваат одредена група на луѓе да комуницира истовремено, заменувајќи ги SMS пораките […]

Прочитај повеќе

Facebook стартуваше нова апликација за Android и iPhone, Facebook Messenger, која е наменета да биде самостојна апликација за комуникација со пријателите. Messenger може да се преземе од iPhone и Android маркетот. Причината за креирање на самостојна апликација е олеснување на комуникацијата помеѓу корисниците. Ова е прва мобилна апликација на Facebook која е надвор од основната […]

Прочитај повеќе