Додека Microsoft се мисли како да овозможи Android апликации на Windows Phone за да украде поголем број на корисници на Google услугите, Google веќе започна со нападот врз Windows. Компанијата најави партнерство со VMWare која ќе му помогне да ги префрлат Windows апликациите на Chrome оперативниот систем. Windows апликациите ќе функционираат исто како што работат […]

Прочитај повеќе