Над 650.000 кинески мобилни уреди, од кои најголем дел паметни телефони, се злоупотребени во хакерски DDоS напад со кој беше преплавен неименуван веб сајт. Бројот на уреди од кои се испраќаа „барања“ до сервисот овозможи 4,5 милијарди барања за само еден ден, велат безбедносните експерти Cloudflare. Софтверот кој е искористен за нападите е изработен во […]

Прочитај повеќе

Огромен напад кој користи пропуст во инфраструктурата на Интернет е само почеток на нападите во иднина, вели безбедноната компанија Cloudflare. Компанијата го забележа најголемиот напад од овој вид досега на почетокот на неделата, но предупредуват дека ваквите напади ќе бидат многу почести во иднина. Напаѓачите користат пропуст во NTP (Network Time Protocol) кој се користи […]

Прочитај повеќе