Се чини неверојатно за сите оние кои уживаа во серијалот, но една од најпрепознатливите серии слави 50 години од првата епизода. Серијата влијаеше и уште влијае на развојот на технологијата, а дел од уредите кои денес се секојдневие за првпат се појавија на малите екрани како научна фантастика. Во оригиналата серија, членовите на екипажот за комуникација […]

Прочитај повеќе

Mr. Robot e серија за хакери, набљудувања, илузијата дека имаме контрола врз нашите податоци и нашиот живот онлајн.

Прочитај повеќе

BitTorrent во соработка со Rapid Eye Studios најави креирање на сопствена ТВ серија, јави Mashable. Серијата ексклузивно ќе биде достапна преку BitTorrent Bundle. За сега планот е да креираат по две серии во годината кои на Bundle ќе бидат достапни помеѓу 30 и 60 дена, по што ќе бидат достапни и на други платформи. Приходите […]

Прочитај повеќе

Ако ви недостасуваат или барем уживатвте во сериите како IT Crowd, Big Beng Theory и слични серии во кои главни улоги се програмери, научници и гикови, тогаш HBO има добри вести за вас. Почнувајќи од април на HBO доаѓа серијата Silicon Valley, од креаторот на Office Space и Idiocracy, Мајк Џаџ. Silicon Valley е серија […]

Прочитај повеќе