Џејсон Барнс e тапанар кој пред две години при незгода го загуби долниот дел од десната рака. Сега, благодарение на технологијата, тој има нова протетична рака која му овoзможува сонот од детството, повторно да свири. Слично како Life Hand 2, така и г.Барнс управува со својата роботска рака преку мускулите кои се наоѓаат во горниот […]

Прочитај повеќе

Денис Соренсен е првиот човек кој ја тестира бионичката рака која овозможува да ја почувствува текстурата и формата на објектите кои ги држи. Тестовите се дел од едномесечните испитувања кои ги прави институтот во Рим, за роботската рака креирана од италијански и швајцарски научници. Проектот е дело на Државното политехничко училиште од Лозана, а професорот […]

Прочитај повеќе