Компанијата за достава Flirtey и пицеријата Domino’s ја доставија првата пица со дрон. Првата пица е доставена во Нов Зеланд и е дел од тестовите на двете компании. Засега оваа можност е достапна само за дел од корисниците. Сепак компаниите наскоро сакаат да ја направат услугата пошироко достапна. Освен дронот компаниите креираа и специјална кутија […]

Прочитај повеќе

Taкси превозникот Uber стартува посебна апликација за својата нова услуга UberEATS, која беше најавена уште летово. Доставата на храна најпрво ќе биде достапна во Торонто, Канада, а главна причина за локацијата е големиот интерес од корисниците од овој град, вели Wired. Можноста за достава на храна и досега постоеше, но корисниците требаше да нарачуваат преку […]

Прочитај повеќе

Еден од попопуларните европски сервиси за порачка на храна Foodpanda наскоро ќе го освојува регионот. Најпрво е предвиден влез во Србија и Хрватска, од каде ќе се прошири во остатокот на балканските држави, покрај Бугарија и Романија каде услугата е веќе достапна. Foodpanda e дел од Rocker Internet, компанија која својот успех го темели на […]

Прочитај повеќе