Во време кога онлајн приватноста е сѐ поважна имаме на располагање куп алатки кои за жал, не ги користиме. Еден од начините кои помагаат за да престане онлајн следењето всушност е вградено во самиот прелистувачи. Деактивирањето на third party cookies е минимумот кој може да го направите за поголема приватност. Интернет колачињата се мали фајлови […]

Прочитај повеќе

Една од наjздодевните практики во онлајн реклмирањето, поп-ап или интро рекламите, наскоро би можеле да одат во историјата. Најголемиот пребарувач, Google, најави нова промена во алгоритмот, со која ќе ги казни сајтовите кои ги користат овие реклами уште поагресивно од досегашната пракса. Поп-ап или интро рекламите се здодевни и на десктоп верзиите, но на мобилните […]

Прочитај повеќе

Google постигна договор со европските регулатори, а со тоа ја избегна највисоката казна која беше предложена досега. Сепак Google не помина лесно овој договор и ова се најтешките услови кои му се наметнати на гигантот досега. Google успеа да го заштити својот алгоритам за пребарување од погледите на регулаторот и да ја избегне потенцијалната казна […]

Прочитај повеќе