За прв пат на оваа Олимпијада, спортистите се загреваат со паметна облека. Станува збор за јакната од Ralph Lauren, која ја носат спортистите од САД. Доаѓа со проводливо јаглеродно и сребрено мастило, кое преку батерија ги загрева спортистите. Се работи за релативно нов материјал кој е флексибилен и не пречи при движењето. Јакната овозможува и […]

Прочитај повеќе

„Добредојдовте во иднината“ е насловот со кој Guardian ги најави Олимписките игри 2018 година. Иронично веста излезе речиси во истиот период кога дознавме дека Македонската радиотелевизија не ги откупила правата и нема да врши пренос на Олимпијадата. Поради ова граѓаните на Македонија ќе останат без врвни спортски, но и човечки достигнувања. Дополнително, Олимписките игри речиси […]

Прочитај повеќе

„Мобилно прво“ (mobile first), ова е мантрата која ја слушаме постојано последниве неколку години. Во последно време ова како да почнува да важи и за телевизијата, иако засега е премногу рано да зборуваме за тоа. Иако ова најверојатно никогаш нема да важи за филмовите, преносите во живо се сосем друга работа. Тоа и е причината […]

Прочитај повеќе

Од утре, 7-ми до 21 февруари, започнуват Зимските oлимписки игри во Сочи. За да може да го следите целиот настан, Samsung ја претстави Sochi 2014 WOW апликацијата која ги сите информации од олимписките игри, и која им овозможува на публиката да го персонализира своето искуство, велат од Samsung Electronics. Sochi 2014 WOW известува за распоредот […]

Прочитај повеќе