Нови доверливи документи објавени од поранешниот аналитичар на NSA, Едвард Сноуден, откриваат дека тајна британска единица користела сајбер напади против хактивистите Anonymous и контроверзната хакерска група LulzSec. Oфицијалниот став на британската агенција Government Communications Headquarters (GCHQ) е дека сите активности биле одобрени бидејќи целта им биле криминалци. Во извештајот објавен од NBC News и Глен […]

Прочитај повеќе