Ерик Нелсон е професор по општествени науки кој не се плаши да го унапреди образованието преку гејмификација. За потребите на својот предмет тој ја креираше играта Fantasy Geopolitics, игра која е базирана на Fantasy Sports игрите кои се со едноставни правила, но се корисни и креативни. Fantasy Geopolitics е игра со географија во која учесниците […]

Прочитај повеќе