Група истражувачи од Универзитетот Масачусетс креираa торент сајт кој ќе им овозможи на академиците да ги споделуваат податоците од своитe истражувања и базите на податоци. Целта на Academic Torrents е да овозможи доверлива и децентрализирана платформа за споделување на податоците кои ќе може да се споделат со светот. Во моментов сајтот сподлува 1,67 терабајти податоци […]

Прочитај повеќе