Покрај Facebook, својот 10 роденден овој месец го прославува и сервисот за споделување на фотографии Flickr. Пред 10 години на O’Reilly Emerging Tech Conference стартапот Ludicorp Research & Development за прв пат ја претстави платформата за споделување на фотографии која успеа да го издржи тестот на времето. Flickr сега е во сопственост на Yahoo, а […]

Прочитај повеќе

Звучи неверојатно, но 29-годишниот Марк Закерберг го прославува десетиот роденден на својата компанија која започна како студентски дневник во 2004-та, а денес е најголемата друштвена мрежа во светот со над една милијарда корисници. За да го прослави својот роденден со корисниците, мрежата стартува „A look back“ видео со кое може да си ги прегледате најубавите […]

Прочитај повеќе