Македонската Joomla! заедница направи истражување за застапеност на системите за менаџирање содржини (CMS) кај македонските веб сајтови. Според истражувањето кое го отчитувал мета тагот <generator>, Joomla e убедливо најкористен CMS, користен од 12.94% од активните македонски домени кои дозволиле пристап до мета информацијата. За истражувањето се искористени регистарот на МАРНет, страната домеj.от.мк која ги следи […]

Прочитај повеќе