CNN, Twitter и стартапот Dataminr започнуваат заедничка соработка која ќе им помогне на новинарите подобро и побрзо да ги покриваат вонредните вести. Dataminr го изработи алгоритмот кој ќе ги пронаоѓа твитовите или фотографиите од целиот свет кои се најважни, релеванти и доверливи, пишува Verge. Откако заврши тест периодот кој Dataminer го имаше во CNN се […]

Прочитај повеќе