Платформата за мобилна аналитика, App Annie, наскоро ќе им помогне на развивачите да добијат повеќе податоци за како, кој и колку често се користат нивните апликации. Сервисот најави дека ќе се интегрира со Google Analytics за да им понуди на девелоперите едно место од каде можат да добијат значајни податоци за своите апликации. Податоците ќе […]

Прочитај повеќе

Line е мобилната апликацијата која најмногу заработува доколку се исклучат игрите, покажува анализата на App Annie. Што се однесува за Google Play, Line таму е на прво место од поодамна, но неодамна ја помина Pandora на iOS и со тоа стана апликација со најголема заработка на двата оперативни системи. Најголем дел од приходите на апликацијата […]

Прочитај повеќе