Adobe, кој го знаеме поради одличниот софтвер за дигитална обработка на слики, сега влегува на пазарот на хардвер уреди. Станува збор за дигитален молив и лењир за цртање на iPad наречени Ink and Slide, кои беа претставени заедно со двете нови беспланите апликации Sketch и Line. Апликациите користат куп гестови кои му помагаат на артистот […]

Прочитај повеќе

LG претстави сервис за пораки HomeChat со кој ќе може да проверите уште колку пиво имате во фрижидерот или да ја стартувате рерната преку мобилниот телефон. Сервисот користи Natural Language Processing (NLP), а паметните уреди од линијата на LG комуницираат со корисниците преку LINE, популарна азиска апликација за четување со над 300 милиони корисници. Поради […]

Прочитај повеќе

Line е мобилната апликацијата која најмногу заработува доколку се исклучат игрите, покажува анализата на App Annie. Што се однесува за Google Play, Line таму е на прво место од поодамна, но неодамна ја помина Pandora на iOS и со тоа стана апликација со најголема заработка на двата оперативни системи. Најголем дел од приходите на апликацијата […]

Прочитај повеќе