iCloud на Apple е апликација која ви ги закачува вашите фајлови на облакот, т.е. на веб, и преку која ќе може да пристапите до нив преку било кој компјутер или било кој iOS уред. Можеби сте запознаени со Dropbox, SugarSync, Amazone Cloud Drive и Google Docs… сите тие се сервиси во облакот, слични на iCloud. […]

Прочитај повеќе

Аpple на својата WWDC 2011 конференција откри дека има 54 милиони Mac корисници ширум светот кои сега ќе можат да го купат новиот Mac OS X Lion преку веб за 29 долари.

Прочитај повеќе