Dropbox конечно ја претстави официјалната верзија на Paper. Бета верзијата на апликацијата е достапна веќе неколку години, но сега конечно им е достапна на сите. Апликацијата е слична со голем дел од сличните апликации како Google Docs или Office 365. Ова не е за изненадување, бидејќи и досега речиси сите текст едитори се налик еден […]

Прочитај повеќе

Новата алатка од Dropbox, Paper, овозможува тимско креирање на белешки и документи, иако алатката би можела да се користи за сите документи за кој е пригоден форматот… Услугата е во бета и сè уште е потребна покана, но бројот на бета тестерите е значително поголем, вели Engadget. Во моментов станува збор за десктоп алатка, иако […]

Прочитај повеќе

Популарната iOS апликација за цртање, Paper на FiftyThree, доби нова надградба наменета за оние од нас кои се помалку талентирани за цртање. Новите Think Kit можат да ги трансформираат прилично трапавите цртежи во она што најверојатно оригинално сте сакале да го нацртате. Алатката од FiftyThree го користи Intuition енџинот кој помага при цртање на дијаграми […]

Прочитај повеќе

Една од подобрите апликации за цртање на iPad, Paper, реши да го смени својто бизнис модел и да ги направи алатките за цртање целосно бесплатни. Апликацијата ни претходно не беше прескапа, пример за алатка за цртање се плаќање по еден долар, но по отстранувањето на платежната бариера студиото FiftyThree, кое ја разви апликацијата со претходно […]

Прочитај повеќе

FiftyThree, креаторот на популарната апликација за цртање, Paper, објави своевидна друштвена мрежа за артисти. Mix е платформа за споделување на креативни дела, отворена за уметниците да постираат своите цртежи кои ќе бидат прецртани, променети и надградени од останатите членови на заедницата. Идејата е да го споделите делото т.е. цртежот со други и да видите како […]

Прочитај повеќе

Paper е нешто сосема ново од Facebook. Направен како дигитален магазин, Paper, кој со мал трик може да се инсталира и на македонските iPhone-и, e позабавен начин на читање на постовите од пријателите на мобилен телефон. Наместо да скролате бескрајно на стариот и добар Facebook, мрежата наполни десет години, со Paper вие едноставно се лизгата […]

Прочитај повеќе

Новата апликација на Facebook, Paper, доби пофалби за својот дизајн и промовирањето на содржината, но и критики бидејќи е официјално достапна само за корисниците во САД. Но, неофицијално, апликацијата може лесно да се преземе и од сите други. Начинот со кој корисниците можат да ја предземат апликацијата е навистина едноставен, вели TechCrunch. Единствен проблем кој […]

Прочитај повеќе

Една од целите на Facebook е да ви претстави приказни за вас и вашите пријатели. Timeline е очигледниот пример за како се креира дигитален идентитет, но тука недостасуваат пријателите и приказните. Затоа друштвената мрежа

Прочитај повеќе