Дали некогаш сте запрашале како би можеле да изгледаат ликовите од анимираните серии во живо. Сега благодарение на вештачката интелигенција може да видиме како би изгледале некои од нив. Вообичаено кога зборуваме за видеа креирани со помош на вештачка интелигенција најпрво помислуваме на DeepFakes видеата. Овојпат станува збора за малку поинаква манипулација не на видеа, […]

Прочитај повеќе

Интересно изненадување за сите љубители на анимираната серија The Simpsons. Јубилејната 600-та епизода ќе дојде во виртуелната реалност. Креаторите на серијата за ова соработуваат со Google, па епизодата е продуцирана во Google Spotlight Stories. Епизодата е „Planet of the Couches“ и е достапна веднаш по премиерата на серијата. „На некој начин отсекогаш се подготвувавме за ова. […]

Прочитај повеќе

Без сомневање доколку се погледаат епизодите од влијателните The Simpsons, лесно може да се заклучи што е актуелно во општеството. Овој пат во епизодата „Specs and the City“ им дојде ред на очилата на Google со „задскриено“ име Oogle Googles. Сценаристите и креаторите на епизодата се чини дека опфатија најголем дел од проблемите и продобивките […]

Прочитај повеќе