По се изгледа дека не сите во Сан Франциско се воодушевени од Google, неодамна пред куќата на главниот инженер од проектот за автономен автомобил, Ентони Левандовски, демонстранти го изразија своето незадоволство од компанијата со транспарент „Иднината на Google запира овде“. Протестите не застанаа тука. Групата испрати флаерот, потпишани со the Counterforce, до соседите на г. […]

Прочитај повеќе

Додека анархистите го користат BlackBerry за да се скријат од полицијата, илјадници други граѓани на Лондон го искористија Twitter да организираат aкција за чистење на улиците по немирите во англискиот главен град. Во последниве три дена во Лондон се случува хаос. Стотица млади кршат продавници, крадат и палат објекти. Лондонските власти ветија дека ќе ангажираат […]

Прочитај повеќе

Лондонската полиција ги следеше Facebook и Twitter за да ги спречи насилните протести кои го ставија Лондон во хаос веќе три дена, но требаше да го следат BlackBerry Messenger, пишува Guardian. Насилните протести кои веќе три дена предизвикуваат хаос во Лондон, кои се проширија и во Ливерпул, Лидс и Бирмингам, започнаа во саботата, 6-ти август, […]

Прочитај повеќе