Не е можно вашиот компјутер да е толку бавен. Сигурни сте дека не бил толку бавен, но тврдоглавиот метален ѕвер одбива послушност и не сака ништо повеќе од петминутно отворање Chrome и свирепо замрзнување и на најосновните операции. Пред да го форматирате хард дискот и да реинсталирате свежа копија на оперативниот систем, пробајте си ја […]

Прочитај повеќе

Според шпекулациите, Apple за недела дена би требало да најави нови уреди, поточно macOS Sierra и iPhone 7. Покрај праќање покани за посебен настан на 7 септември, компанијата понуди опција за складирање податоци на iCloud до импресивни 2TB. Оваа услуга секако нема да е евтина, особено кога станува збор за Apple, и доколку чувствувате потреба за максимално складирање […]

Прочитај повеќе

Dropbox успеа изминатата година да додаде уште 100 милиони корисници на своите 300 милиони, но предизвиците за монетизацијa остануваат проблем за сервисот, вели Bloomberg. Dropbox е сè уште лидер на пазарот на веб складишта која вреди 904 милиони долари. Dropbox, кој е вреднуван на 10 милијарди долари, можеби држи 24 отсто од севкупниот пазар, но […]

Прочитај повеќе

Microsoft и Dropbox најавија соработка која на корисниците на Office ќе им донесе можност да отвараат и едитираат фајлови директно од веб складиштето. Корисниците на Dropbox пак ќе добијат можност да отворат Word и Excel документи преку неговите мобилни апликации. Тоа што е чудно во партнерството е што Microsoft има свој ривал на Dropbox. ОneDrive […]

Прочитај повеќе

Microsoft сега им нуди неограничен простор на OneDrive на сите корисниците на Office 365 Personal, Home и University пакетите. Цената на најевтиниот пакет е 7 долари или околу 360 денари. За оваа сума не само што ќе добиете неограничен простор за користење туку и пристап до целиот Office 365 пакет: Word, Excel, OneNote, PowerPoint, Publisher […]

Прочитај повеќе

Откако беше принуден да го смени името на своето веб сладиште поради конфликт со британскиот BSkyB, Microsoft денес и официјално го претстави ребрендираниот OneDrive. Главната промена е секако името, што значи дека сите досегашни корисници на SkyDrive едноставно ќе бидат префрлени на другиот домен, oдносно ќе има тивка надоградба на мобилните апликации. Но, за да […]

Прочитај повеќе

Microsoft ќе го промени името на својот облак за складирање od SkyDrive во OneDrive. Компанијата го регистрираше и доменот onedrive.com, а освен промената на името се останато е по старо. Содржините кои корисниците ги имале на SkyDrive, сега ќе бидат префрлени на OneDrive. Промената на името доаѓа откако Британскиот суд одлучи дека Sky е заштитен […]

Прочитај повеќе