Со се поизвесните автономни возила кои ќе се појават во блиска иднина на патиштата, несомнено се поставува прашањето „Дали би седнале во автомобил кој за да ги минимизира жртвите може да ве убие?“. Возилата користат сензори за да се снајдат на патиштата, и како такви во ситуации во кои сигурно се очекуваат жртви, можеби ќе […]

Прочитај повеќе

Word Well е македонска игра за iOS која има нов минималистички дизајн, и е неверојатна заразна. Таа е загатка во која целта на играчите e да креираат што е можно подолго зборови спојувајќи ги буквите на екранот. Играта е компатибилна си iPhone, iPod touch и iPad. Автор на играта е студиото CodeWell. „Следете ги вашите […]

Прочитај повеќе