Nintendo претстави нова конзола и најверојатно ретко кој можеше да го превиди – Classic Mini. Новата мини конзола е наменета за носталгичарите кои уживаа во постарите наслови од Nintendo. NES Classic Edition е смалена копија на постоечката NES конзола, доаѓа со 30 игри, помеѓу кои се најголемите хитови: Legend of Zelda, Final Fantasy, Metroid, и […]

Прочитај повеќе

Nintendo World Championships излезе како дел од специјален настан во 1990-та година. Играта е направена во единствено 116 копии, а неодамна една копија се појави на eBay. Откако започно надавањето од 5.000 долари, финалната понуда на кетриџот е неверојатни 99.902 долари. Игрите на кетриџот се креирани за NES и се дизајнирани за натпревар, но никогаш […]

Прочитај повеќе